058 5853 730 info@smartcamels.nl

Smart Camels

onze kijk op
duurzaamheid

Smart Camels & duurzaamheid

Bij Smart Camels zijn we bewust van de noodzaak van circulariteit en integreren dit principe zowel in onze bedrijfsvoering als in de evenementen die we plannen. We zijn bezig met het implementeren van circulaire economie strategieën, gericht op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik en recycling van materialen.

Door deze benadering promoten we duurzaamheid en dragen we bij aan een toekomst waarin evenementen niet alleen verrassend zijn, maar ook positief bijdragen aan het milieu en de maatschappij.

Duurzaamheid in evenementen

We integreren duurzaamheid in het planningsproces van elk evenement, met specifieke aandacht voor locatie, catering, drukwerk en logistiek. We selecteren locaties met een sterke focus op milieuvriendelijkheid, kiezen voor cateraars die lokale en biologische producten leveren, en optimaliseren de logistiek om de CO2-voetafdruk te minimaliseren, zoals het stimuleren van openbaar vervoer en het gebruik van elektrische vervoersopties.

Drukwerk

We streven ernaar om het gebruik van drukwerk tot een minimum te beperken, en als het nodig is, kiezen we voor duurzame materialen zoals bijvoorbeeld milieuvriendelijke inkt en gerecycled of FSC-gecertificeerd papier. Ons drukwerk is ontworpen om herbruikbaar te zijn voor meerdere evenementen, wat niet alleen onze ecologische voetafdruk verkleint maar ook bijdraagt aan een duurzamer gebruik van bronnen.

Kantoor

We zijn trots op onze locatie in een A+ kantoor. Ons A+ kantoor staat symbool voor energie-efficiëntie, moderne faciliteiten en een gezonde werkomgeving, wat bijdraagt aan ons streven naar de juiste kwaliteit in alles wat we doen.

Afvalverwerking

We zorgen voor een zorgvuldige scheiding van recyclebare en composteerbare materialen. Door samen te werken met partners die gespecialiseerd zijn in duurzame afvalverwerking, streven we ernaar het grootste deel van het afval dat onze evenementen genereren, te hergebruiken, te recyclen of te composteren. Dit draagt bij aan de circulaire economie.

Vervoer & Transport

We stimuleren collega’s en event bezoekers om gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer of elektrische auto’s. 62,5% van de Camels komt duurzaam naar kantoor!
Verder combineren wij transport en logistiek zoveel mogelijk om geen onnodige ritten te hoeven maken. Een efficiënte routeplanning zorgt dat de CO2 uitstoot zoveel mogelijk beperkt wordt.

Duurzame relaties

Bij Smart Camels geloven we sterk in het belang van duurzame relaties, zowel binnen ons bedrijf als met onze externe partners. Hierin staat de mens centraal. We bouwen graag langdurige samenwerkingen die gebaseerd zijn op wederzijds respect, transparantie en gedeelde waarden. Door deze mensgerichte benadering bouwen we aan een waardevol netwerk dat onze visie op duurzaamheid ondersteunt, en de mens voorop stelt.

We doen het graag samen!

Twijfel je nog of je een creatief organisatiebureau nodig hebt?

Dat snappen we. Het is niet zomaar iets om de organisatie van een evenement (deels) uit handen te geven. We gaan daarom graag vrijblijvend met je in gesprek. We nemen dan jouw wensen en ideeën door en leggen tot in detail uit wat wij voor je kunnen doen.

Neem contact met
ons op!

Telefoon: 058 5853 730
Email: info@smartcamels.nl
Adres: Zwettestraat 29-05
8912 AV Leeuwarden

» Routebeschrijving